Erasmus+ 2023, KAl

 

 

30.11. 2023: Novi projekt mobilnosti v CUDV Draga

Spomladi 2023 je bil na razpisu Erasmus+ 2023, KAl za sofinanciranje s strani nacionalne agencije Cmepius izbran nov projekt z naslovom Vseživljenjsko učenje in vključevanje oseb z motnjami v duševnem razvoju. Vključuje mobilnost odraslih se učečih in mobilnost usposabljanja zaposlenih. Organizacija gostiteljica je Lebenshilfe v Nemčiji, kjer so nas sprejeli odprtih rok.

Na osnovi rezultatov projekta želimo pokazati, da je vseživljenjsko učenje nujno potrebno za odrasle oseb z motnjami v duševnem razvoju in da so zmožni učenja tudi po 26. letu starosti, da so dojemljivi in motivirani za učenje. Kot udeleženci bodu uporabniki pridobili nove kompetence na različnih področjih učenja ter drugih aktivnosti v deželi gostiteljici: novo znanje in veščine, zelena mobilnost, skrb za varnost in zdravje, pomen lokalnosti, kultura in jezik. Vzporedno s tem bodo tudi zaposleni pridobili temeljne kompetence pri implementaciji vseživljenjskega učenja odraslih z motnjami v duševnem razvoju, kjer bodo z aktivnostmi poskrbeli za uresničevanje temeljnih pravic odraslih z MDR do učenja in prenos primerov dobrih praks v domače okolje.

Zahvaljujemo se organizaciji Leneshilfe in še posebno gospe Silke Reuter za prijazno in angažirano sodelovanje.

V tem trenutku (28. 11. – 1. 12. 2023) je skupina udeležencev na pripravljalnem obisku v organizaciji Lebenshilfe s ciljem priprave programa za izvedbo mobilnosti KA1, ki bo potekala aprila 2024.

Veselimo se sodelovanja in novih priložnosti.

Projektna skupina KA1