Grosuplje

Obrtniška cesta 24, 1290 Grosuplje, Slovenija

Tel.: 01/786 31 89

Email: grosuplje@center-db.si

Kdo smo?

Bivalna enota Grosuplje je pravzaprav stanovanjska skupina. Je prva bivalna enota v okviru Centra.

V njej živimo odrasli, ki smo se povezali v pravo skupino, poskušamo si ustvariti dom, pri tem pa večina seveda še vedno ohranja stike z matično družino.

Lahko bi rekli, da gre vse po načelu normalizacije. Kot odrasli smo se preselili »na svoje«, se pravi v bivalno enoto, ob vikendih in praznikih pa prav radi preživimo v krogu najbližjih. Prav tako radi pa sprejemamo obiske ali pripravimo srečanje s svojci v Grosupljem.

Kaj delamo?

Kot mnogi, tudi mi hodimo v službo v VDC, popoldne pa se posvečamo gospodinjskim opravilom, urejanju okolice hiše, ki postane s pomladjo zelo intenzivno, kajti pokositi je potrebno travo, posaditi rože…za lepo urejeno okolico hiše smo dobili priznanje turističnega društva. Poskušamo se vključiti v Grosupeljski vsakdanjik, vendar nam pravzaprav ostaja bolj malo časa, saj vsakih štirinajst dni čez vikend odidemo vsak na svojo stran.

Sicer pa se ukvarjamo s športom, rekreativno in tudi bolj resno, saj redno prinašamo medalje iz tekmovanj Specialne olimpiade, kulturo, mednarodnimi projekti, žuriramo, poleti gremo na morje, kakšen izlet nas tudi poživi…smo samozagovorniki in vemo kaj so naše pravice, trudimo pa se tudi vedeti, kaj so naše odgovornosti in dolžnosti. Pestro je, tako da nam kakšen bolj miren vikend kar prav pride.

Smo si pa dobri tudi s sosedi, kar je rezultat truda obojih – nas in sosedov.

Programi

Storitve

Dejavnosti